spoeddienst rooster DGC Oss

 

Spoed

Onze praktijk is in de weekenden en avonden/nachten altijd bereikbaar via het 06 nummer van de spoedlijn. U krijgt dan altijd Inge of Marieke aan de lijn.
Soms is het voor u moeilijk om te beoordelen of uw dier met spoed een dierenarts nodig heeft. Daarom hebben wij een overzichtje gemaakt met de aandoeningen waarvoor u contact met ons moet opnemen. Heeft uw dier klachten die niet in de lijst staan, maar twijfelt u of hij/zij niet toch direct een dierenarts nodig heeft, bel dan even. Inge of Marieke zal proberen met u in te schatten of een direct bezoek verstandig is.
Aandoeningen waarbij u ons direct moet bellen:

- Ernstige benauwdheid
- Snel dikker wordende buik: vaak ook proberen te braken zonder dat er iets komt. Dit kan wijzen op een maagdraaiing. Dit komt vooral voor bij grote rassen.
- Plots veel drinken en koorts, uitvloeiing uit de vagina: kan wijzen op een baarmoederontsteking die zeer gevaarlijk is voor uw dier. Het kan ook voorkomen zonder uitvloeiing uit de vagina.
- Aanhoudend braken/diarree: waarbij de hond in conditie achteruit gaat. Zeker bij pups/kittens is dit een spoedgeval.
- Niet kunnen plassen bij katers en reuen: dit kan wijzen op een verstopping van de plasbuis waarbij de dieren in korte tijd ernstig ziek kunnen worden
- Niet kunnen openen van de bek

Gevallen waarvoor u op korte termijn (3-24 uur) een afspraak met ons moet maken:

- Wonden die gehecht kunnen worden: het hechten van wonden kan het best binnen 3 uur plaats vinden. Maar in ieder geval binnen 6 uur. In een later stadium is dit meestal niet meer mogelijk.
- Hevige jeuk waarbij het dier zich verwondt
- Persen zonder dat er ontlasting komt: Heeft u een kater of reu en weet u niet zeker of het dier perst op de blaas of de ontlasting, neemt u dan direct contact met ons op.
- Korte epileptische aanvallen: epileptische aanval van ongeveer 1 minuut. Waarna het dier weer normaal aanspreekbaar is, maak op korte termijn een afspraak om uw dier te laten onderzoeken.
- Ingeslikt voorwerp: ook al is uw dier verder prima in orde, laat het toch onderzoeken. Bij inslikken van scherpe voorwerpen (bijv sat├ęprikker) direct contact opnemen
- Braken/diarree: uw dier gaat niet in conditie achteruit en maakt verder geen zieke indruk.
- Mank lopen: lichte kreupelheden kunnen wachten tot een dag later, is het dier echter ernstiger kreupel of is de kreupelheid ontstaan na een ongeval neem dan contact op.

vorige pagina
underlinedog