Nieuws & Acties

Teken

Deze parasiet hecht zich vast aan de hond of kat (en ook de mens) en zorgt hierdoor voor lichte irritatie, maar veel belangrijker is dat de teek ziektes over brengt!!
Een tekenbeet geeft nl. zelden jeuk of alleen een beetje irritatie en wordt vaak gemist. Pas als de (vrouwelijke) teek groter wordt vindt men deze op het dier, maar dan zijn de ziektes al overgedragen....
Haal de teek binnen 24 uur van uw hond of kat! De ziektes worden na 24 uur overgedragen. Omdat het dagelijks uitgebreid controleren van uw huisdier natuurlijk niet altijd haalbaar is, zeker bij dieren met lang haar, kan het makkelijk gemist worden.
Daarom raden wij aan een effectief tekenmiddel te gebruiken. Wij geven u daar graag advies over.

Lyme disease

De Nederlandse teek, de Ixodus ricinus, kan de bacterie Borrelia burgdorferi of de verwekker van Lyme disease overbrengen.
De Zuid Europese teken, de Dermacentor-teek en de Rhipicephalus-teek kwamen tot voor kort alleen in landen rond de Middellandse voor, echter deze gevaarlijke teken zijn ook in Nederland opgedoken. Honden die nooit naar het buitenland zijn geweest worden besmet met ziektes die normaliter alleen in Zuid Europa voorkomen!

Ehrlichiose

Rhipicephalus teken die tot nu toe alleen in het buitenland voorkwamen worden in toenemende mate aangetroffen op honden die nooit in het buitenland zijn geweest. Deze teken brengen ehrlichiose over, een serieuze ziekte die te herkennen is aan bloedingen, koorts, gewichtsverlies en apathie
vorige paginavolgende pagina
underlinedog