Vlooien

De beste manier van vlooien bestrijding is het aanpakken van alle stadia van de vlo. Dit is te bereiken door uw dier iedere maand met een pipet te behandelenen de omgeving iedere dag goed te stofzuigen en te behandelen met omgevings sprays zoals bijv. indoor-X spray. Als u dit trouw bij al uw huisdieren (honden en katten) doet, is de kans klein dat u een vlooienplaag in uw huis krijgt. De meeste katten worden echter niet iedere maand ontvlooit met een pipet. Het wordt vaak vergeten of de kat vind het niet prettig waardoor het steeds een gevecht wordt. De meeste katten worden niet meer dan 4 keer per jaar met een pipet tegen vlooien behandeld.

Program® injectie voor de kat als alternatief:

Met 1 injectie Program® wordt voorkomen dat vlooien zich kunnen voortplanten gedurende 6 maanden. Zo voorkomt Program® dat vlooien zich kunnen ontwikkelen tot een vlooienplaag. De injectie wordt eens per half jaar door de dierenarts toegediend en u ontvangt hier ook een herinnering voor, waardoor het niet snel vergeten wordt. U kunt er het beste voor kiezen één van de twee injecties gelijktijdig met de vaccinatie te laten zetten, zodat u hiervoor maar één extra bezoekje aan de praktijk hoeft te plannen.
Wanneer er al een vlooienplaag aanwezig is kan het nodig zijn in het begin te combineren met een vlooien dodend middel, want Program® doodt de volwassen vlooien niet. Daarom kunt u dus wel een enkele keer een volwassen vlo op de kat vinden. Het is daarom voor katten met een vlooienallergie wel noodzakelijk om met een pipet behandeld te worden.

Program® is een veilig middel en kan zonder problemen bij kittens, drachtige en melkgevende poezen gebruikt worden.

Heeft u kat of hond een vlooienprobleem vraag ons dan vrijblijvend om advies.

vorige pagina
underlinedog